Jaguar Land Rover gruppen spytter for tiden mange nye modeller ud, og i sidste måned var turen kommet til den nye Jaguar E-Pace, der skal konkurrere med bl.a. BMW X1 og Audi Q3. Konkurrencen i den lille SUV-klasse bliver stadig skarpere, men E-Pace er klar.

Designet er en blanding af den større F-Pace samt sportsvognen F-Type. Det betyder, med andre ord, en meget markant front og et skarpt design bagtil. Det signalerer tydeligt Jaguar.

Markant front i stil med Jaguar F-Type. Foto: Jaguar

Som med F-pace, kombinerer den nye E-Pace dynamiske køreegenskaber med de praktiske egenskaber fra en klassisk firehjulstrækker. Den dynamiske undervogn tilpasser sig løbende underlaget og sikrer gode og sikre køreegenskaber. E-Pace kommer med Jaguars “Active Driveline” firehjulstræk, der løbende fordeler kræfterne på de enkelte hjul. Så vil du køre den som en sportsvogn, kan du det, men den kan samtidig redde dig, hvis du kommer ud i et mere ufremkommeligt føre, og forhjulstræk/baghjulstræk/firehjulstræk til- og frakobles på millisekunder.

Kabinen har plads til fem personer, og den lange akselafstand sikrer gode pladsforhold – især for bagsædepassagererne.

Bagenden minder om den større F-Pace. Foto: Jaguar

Kabinen er lækker og sportslig, og mange af bilens funktioner kan betjenes via en 10″ stor strykfølsom skærm. For at sikre, at chaufføren kan holde øjnene på vejen, vises de vigtigste informationer på forruden i førerens synsfelt via et “Head-up display”. De analoge instrumenter signalerer klassisk Jaguar, men ønsker man digitale instrumenter, kan det tilkøbes. Der er tale om et 12,3″ HD display i farver, der er fuldt konfigurerbart, og som bl.a. kan vise navigationen i 3D.

Luksuriøs og sportslig kabine. Her med de digitale instrumenter. Foto: Jaguar

5 nye motorer

Den nye E-Pace kommer fra start med 5 nye motorer. 2 2.0 liters 4-cylindrede benzinmotorer på henholdsvis 249 og 300HK – begge med en effektiv turbolader, der minimerer turbotøven. Derudover 3 2.0 liters 4-cylindrede dieselmotorer på 150HK (Td4), 180HK (Sd4) og en topmodel med 240HK (Sd4) med stort drejningsmoment på hele 500 Nm. Så der bliver noget for enhver.

Når E-Pace lander hos den danske forhandler, bliver det til en forventet startpris på 499.999,-

Kategorier: Bilnyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bilnyheder

Ny Peugeot 208!

Peugeot har i dag løftet sløret for den nye Peugeot 208, der til marts får officiel premiere på biludstillingen i Genéve. Der er tale om en helt ny konstruktion, der skal tage kampen op i Læs mere…

Bilnyheder

Ny Renault Clio

I går kunne Renault løfte sløret for 5. generation af den nye Clio, der får officiel debut på Genéve Motor Show til marts. Profilen er den samme som på den velkendte 4. generation. Dog er Læs mere…

Bilnyheder

Ny 911’er!

I år er det 56 år siden, den første Porsche 911 kom på gaden. Et af de mest ikoniske og genkendelige bildesign er nu kommet i den 8. generation – i daglig tale, model 992. Læs mere…