Tilbage i 90’erne var Citroën ikke ligefrem kendt for innovativt design og finurlige tekniske løsninger. Det er der heldigvis lavet om på med den nye C4 Cactus der er kulminationen på den forandringsproces Citroën har været igennem siden 00’erne. Citroën skal igen være anderledes og skille sig ud fra mængden.

 

Det første man bemærker er det markant anderledes design. Den ligner ikke andre biler på markedet, og kan bedst beskrives som en funky hybrid mellem en SUV, 4X4 og en beach buggy. Det der især springer i øjnene er plasticbeklædningen på siden af bilen – de såkaldte “Airbumps”. De skal forhindre de ærgerlige “Bilkabuler”, som man ofte render ind i som bilejer.

Endelig en Citroën der skiller sig ud fra mængden.

Endelig en Citroën der skiller sig ud fra mængden. Foto: Citroën

Set bagfra er C4 Cactus også helt sin egen.

Set bagfra er C4 Cactus også helt sin egen. Foto:Citroën

C4 Cactus baserer sig på den mindre C3 model, men byder på endnu bedre komfort og køreegenskaber. Indendøre er der heller ikke sparet på kreativiteten. Instrumenteringen er fuldt ud digital, og forsæderne er udformet som en sofa. En 7″ stor skærm udgør en væsentlig del af instrumenteringen. Den traditionelle passagerairbag er flyttet til en placering i taget, så der er bedre opbevaringsplads.

Funky interiør!

Funky interiør! Foto: Citroën

Motorerne strækker sig fra en 82 hestes 3-cylindret PSA motor til 2 4-cylindrede dieselversioner på henholdsvis 90 og 100HK. Motorerne kan kombineres med enten en manuel eller automatisk gearkasse. Især den automatiske gearkasse med Easy Push betjening passer perfekt til de komfortable køreegenskaber. Udstyrsvarianterne hedder Feel og Shine. Priserne starter ved 169.990,- For det beløb får man en yderst veludstyret, komfortabel og rummelig bil, som helt sikkert vil skille sig ud i den grå masse af biler på de danske veje. Efter min mening er dette en af de mest interessante bilnyheder i 2014 – indtil videre.

Kategorier: Bilnyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bilnyheder

Ny Peugeot 208!

Peugeot har i dag løftet sløret for den nye Peugeot 208, der til marts får officiel premiere på biludstillingen i Genéve. Der er tale om en helt ny konstruktion, der skal tage kampen op i Læs mere…

Bilnyheder

Ny Renault Clio

I går kunne Renault løfte sløret for 5. generation af den nye Clio, der får officiel debut på Genéve Motor Show til marts. Profilen er den samme som på den velkendte 4. generation. Dog er Læs mere…

Bilnyheder

Ny 911’er!

I år er det 56 år siden, den første Porsche 911 kom på gaden. Et af de mest ikoniske og genkendelige bildesign er nu kommet i den 8. generation – i daglig tale, model 992. Læs mere…