I år er det 40 år siden, Ferrari præsenterede deres første model med V8 centermotor. Den legendariske 308GTB. Tilbage i marts sendte de deres seneste aftapning gaden – den ny 488GTB.

Det er altid en særlig ting, når fabrikken fra Maranello sender en ny model med den “stejlende hingst” på gaden. Den ny 488GTB er efterfølgeren til 458 Italia. Ferrari har brugt erfaringerne fra F1 og GT-racing til at udvikle 488GTB. Som noget nyt er den udstyret med turboladere. De skrappe krav til CO2-udslip har gjort det til en nødvendighed.

Moteren er en V8 biturbo på 3.902 ccm. Den yder 670HK ved 8000 o/min. Den har et maksimalt drejningsmoment på 760 Nm, der leveres ved 2000 o/min. Den klarer 0 -200 på 8 sekunder, og topfarten er på den meget pæne side af 330 km/t. Vær helt sikker på, at den kommer til at lave en fantastisk lyd!

150037_car

F142M33451_6

Selve designet kan måske minde lidt om 458 Italia, men ser man nærmere, kan man se, at designet er blevet mere skarpt, og designet er kraftigt dikteret af ny viden indenfor aerodynamik. Selv er jeg vild med designet, og jeg synes, det er lykkedes for Ferrari at forbedre det allerede fantastiske design på 458 Italia. Det kan minde om det design, vi nyligt så på LaFerrari.

150028_car              150073_car

Under karossen er 488GTB spækket med ny teknologi. Bl.a. er den udstyret med en dobeltkoblingstransmission, der er bygget op med Variable Torque Management. Det er med til at sikre at kræfterne leveres jævnt og progressivt over hele omdrejningsskalaen. En anden interessant feature er Side Slip Angle Control (SSC), der er med til at sikre, at du kan power slide din 488GTB, uden du ryger i grøften. 488GTB ventes på gaden i Danmark til efteråret. Så det er nu, du skal håbe på den lottogevinst…

Kategorier: Bilnyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bilnyheder

Ny Peugeot 208!

Peugeot har i dag løftet sløret for den nye Peugeot 208, der til marts får officiel premiere på biludstillingen i Genéve. Der er tale om en helt ny konstruktion, der skal tage kampen op i Læs mere…

Bilnyheder

Ny Renault Clio

I går kunne Renault løfte sløret for 5. generation af den nye Clio, der får officiel debut på Genéve Motor Show til marts. Profilen er den samme som på den velkendte 4. generation. Dog er Læs mere…

Bilnyheder

Ny 911’er!

I år er det 56 år siden, den første Porsche 911 kom på gaden. Et af de mest ikoniske og genkendelige bildesign er nu kommet i den 8. generation – i daglig tale, model 992. Læs mere…